Doğal Ağrı Kesici Baharatlar

Doğal Ağrı Kesici Baharatlar
Günümüzde bir yerimiz ağrıdığında hemen ağzımıza bir ağrı kesici atıyoruz. Bu ağrı kesiciler bedenimize faydadan çok zarar veriyor. Ağrıları geçirmenin tek yolu ağrı kesici ilaçlar içmek değil. Doğal ve bitkisel çözümlerle de ağrıların önüne geçmek mümkün.

Ağrı kesici özelliği olan doğa mucizesi baharatlara hep birlikte göz atalım.
 
Zencefil: Geleneksel tıbbın vazgeçilmezi zencefilin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Antienflamatuar özelliğe sahiptir. Neredeyse aspirin kadar güçlü bir doğal ağrı kesicidir.
 
Zerdeçal: Bağışıklığı güçlendirir ve anti-kanser özelliği mevcuttur. Sakatlanmalara neden olabilen kaslardaki ağrıların sebeplerinden biri olan kreatin kinaz miktarlarının dengede kalmasını sağlayıp ağrıları, inflamasyonları, iltihaplanmaları azaltıp sakatlanma riskini azaltır. Özellikle sporcularda egzersiz sonrası kaslarda görülen ağrıları uzun dönemde geçirebilmeniz mümkün.
 
Tarçın: Vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. İçerdiği öjenol doğal bir anestetik gibi davranarak karın kramplarını, artrit ve fibromiyaljinin neden olduğu ağrı ve kırıkları rahatlatır. Tarçın ayrıca diş ve diş eti ağrılarını da rahatlatma konusunda oldukça etkilidir.
 
Çörek Otu: Kas ağrıları, eklem ağrıları, artrit ve romatizmaya iyi gelir. Antikanserojen, antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve timokinon bir etkiye sahiptir. Çörek otu yağı linoleik asit, oleik asit gibi doymamış yağ asitleri ve bazı doymuş yağ asitleri içermektedir. Linoleik asit vücutta üretilmeyen esansiyel yağ ve asitlerinden biridir.
 
Karanfil: Diş ağrısı ve diş eti iltihaplanmalarında çok etkilidir. Enfeksiyonları tedavi eder. Karanfil anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakterileri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır.
 
Kakule: Tüm ilaçları çöpe attıracak kakule kalbe, depresyona ve strese birebirdir. Bulantı, kusma ve mide ağrısı yaşayan kişilerde oldukça etkilidir. Mide dostudur. Baş ağrısını bıçak gibi keser. Ayrıca boğaz hastalıklarının tedavisinde kullanılan kakule, bronşit rahatsızlığını giderir.
 
Sarımsak Tozu: Doğal antibiyotik sarımsak, iyi bir selenyum kaynağıdır. Allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere karşı öldürücü özelliğe sahiptir. Sağlıklı bağırsak florasının korunmasını destekler. Bağırsak problemleri, şişkinlik, fermantasyon süreçleri ve kramp benzeri ağrı durumlarında etkilidir. Diş ağrısı, baş ağrısı, kas ve kemik ağrılarını gidermede ağrı kesici etkiye sahiptir.
 
Tüm bu baharat ürünlerini, 1. sınıf kalite ve taptaze sunumuyla sitemizden sipariş verebilirsiniz. Şifa olsun.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.